Energielabel voor utiliteitsgebouwen

Gaat u uw gebouw verkopen of verhuren? Dan is een energielabel sinds 2015 verplicht en dient bij de overdracht bij de notaris aangegeven te worden. Een energielabel geeft weer hoeveel energie uw pand verbruikt voor verwarmen, koelen, ventilatie, verlichting & elektriciteit. Hierbij wordt er gekeken naar de bouw van het gebouw, zoals gevels, vloeren en daken i.c.m. de aanwezige installatietechniek. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw gebouw is en waar er verbeteringen mogelijk zijn.

Vanaf 2021 wordt elke energielabel gedetailleerd bepaald door een gecertificeerde EP-adviseur. De adviseur zal ter plekke het gebouw opnemen om zo de eigenschappen en prestaties van het gebouw in kaart te brengen. Vanaf 2023 geldt er voor kantoorpanden een eis van minimaal label C. Klik hier voor meer informatie. 

Energielabel in 3 stappen

Pixabay - calendar-5886860_1920.jpg

1. Afspraak maken

U kunt eenvoudig via de website een afspraak maken. Uw aanvraag zal zo snel mogelijk in behandeling worden genomen. U ontvang vervolgens per mail een bevestiging van de afspraak. De bezichtiging kan vaak al binnen enkele werkdagen plaatsvinden. Direct een afspraak maken

Pixabay - architecture-1857175_1920.jpg

2. Bezichtiging op locatie

Op de afgesproken tijd en datum zal de EP-adviseur bij u langs komen voor de bezichtiging en het opmeten van uw pand. Dit zal, afhankelijk van de grootte van het pand & beschikbare informatie, tussen de 1 en 2 uur duren. Heeft u (bouw)tekeningen en/of facturen van het pand of materialen die gebruikt zijn voor bijvoorbeeld na-isolatie, PV panelen of van een aanbouw of verbouwing? De EP adviseur kan hiermee een nog nauwkeurigere energielabel bepalen wat vaak resulteert in een betere energielabel. Klik hier voor meer informatie. 

Energielabel-woning.jpg

3. Energielabel bepaling & afmelding

Na de bezichtiging zal de EP-adviseur uw pand binnen enkele werkdagen gaan doorrekenen en de rapportages gereed maken. Ook wordt de label direct bij de overheid (RVO) geregistreerd en afgemeld. U ontvangt vervolgens via de mail de energielabel met bijbehorende onderbouwing. In overleg kan er een vervolg gesprek plaatsvinden waarbij de resultaten verder toegelicht kunnen worden.  Een energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Kosten energielabel

U kunt al vanaf €450,- (ex. btw) een energielabel ontvangen. De exacte kosten zijn afhankelijk van het totale gebruiksoppervlakte. Klik op het informatie button voor tips om zelf alvast een inschatting van het gebruiksoppervlakte te maken.

Uw voordeel

  • Energielabel inclusief onderbouwing & afmelding bij RVO;

  • Opname door een onafhankelijke gecertificeerde EP-adviseur;

  • Geen onnodige extra kosten.

210419 - Prijzen utiliteit energielabel.