top of page

Zakelijk energie advies

Concrete handvaten om te verduurzamen

Wilt u graag uw energielasten verlagen en de verduurzamingsmogelijkheden van uw bedrijfspand in kaart brengen? Susthermo B.V. brengt voor u de mogelijkheden in kaart en geeft u een compleet advies over hoe u het bedrijfspand toekomstbestendig kunt maken. We kijken hierbij naar de bouwkundige, installatietechnische en organisatorische mogelijkheden en toetsen de technische en financiële haalbaarheid ervan. Lees hieronder wat u van ons kunt verwachten.

Energie advies in 4 stappen

Pixabay - calendar-5886860_1920.jpg

1. Afspraak maken

U kunt eenvoudig telefonisch of via de website een afspraak maken. Wij zullen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling nemen. U ontvang vervolgens per mail een bevestiging van de afspraak.

Pixabay - architecture-1857175_1920.jpg

2. Bezichtiging & kennismakingsgesprek op locatie

Op de afgesproken tijd en datum zal de EP-adviseur bij u langs komen om uw pand en bedrijfsactiviteiten te leren kennen. Dit zal, afhankelijk van de grootte van het pand & beschikbare informatie, tussen de 1.5 en 2 uur duren. Er wordt gekeken naar isolatie (vloer/gevel/dak), beglazing, installaties (verwarmen/koelen/ventilatie), verlichting en andere belangrijke factoren. Heeft u (bouw)tekeningen en/of facturen van de bouw, aanbouw of verbouwing beschikbaar? Laat het ons dan weten. Klik hier voor meer informatie. 

Energielabel-woning.jpg

3. Huidige energielabel bepalen & verbeterstrategieën vaststellen

Na de bezichtiging zal de EP-adviseur uw pand doorrekenen en verbeterstrategieën met bijbehorende financiële onderbouwingen in kaart gaan brengen. Vervolgens ontvangt u het complete adviesrapport.

Financieel rapport

4. Adviesbespreking

Om u maximaal te ondersteunen wordt, het advies samen met u besproken en verder aangescherpt. Zo helpen we u om de voor- en nadelen van verbeteropties helder te krijgen en de aanpakstrategie op uw bedrijfsplanning aan te sluiten. Zo weet u precies wat u kunt doen om uw energieverbruik te verlagen en uw pand energiezuiniger te maken. Indien gewenst kunnen wij de regie rol op zich nemen om u te helpen om de verbeteringen door te voeren. We helpen u dan met het opvragen en beoordelen van offertes, en ondersteunen u tijdens de uitvoering en oplevering.

Uw voordeel

 • Op maat gemaakt advies om uw pand te verduurzamen en uw energielasten te verlagen;

 • Opname door een onafhankelijke gecertificeerde EP-adviseur.

De kosten voor het advies zijn afhankelijk van het gebruiksoppervlak. Klik voor meer informatie op de informatie button. 

Kosten zakelijk energie advies

210421 - Prijzen utiliteit label verbete

Goed om te weten

Label C verplichting 2023 voor kantoorpanden

vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw groter dan 100m2 een energielabel C of beter hebben. Als het kantoorgebouw label D of slechter heeft mag het niet meer als kantoor gebruikt worden. In de meeste gevallen gaat de gemeente hierop controleren. 

Deze verplichting geld niet in de volgende situaties:

 • Kantoorgedeelte is kleiner dan de helft van het totale gebruiksoppervlak (klik hier om een schatting van het gebruiksoppervlak te maken);

 • Het gebruiksoppervlak met kantoorfunctie is kleiner dan 100m2;

 • Het betreft een rijksmonument;

 • Als het pand binnen 2 jaar gesloopt gaat worden;

 • Als een kantoorgebouw onteigend gaat worden volgens de onteigeningswet;

 • Het kantoorpand geen energie gebruikt voor het regelen van het binnenklimaat;

 • Als er alleen maar maatregelen zijn, om label C te realiseren, die een terugverdientijd van meer dan 10 jaar hebben.

 

Is het alsnog onduidelijk of uw kantoorgebouw wel of niet met deze verplichting rekening moet houden? Klik dan hier voor meer informatie. Daarnaast kunt u kijken in GIS viewer of uw pand al voldoet. 

Met behulp van het label verbeteradvies kunnen wij uw huidige label in kaart brengen en u adviseren hoe u naar tenminste label C komt. 

SVM subsidie

Speciaal voor MKB bedrijven met een kleiner verbruik is er sinds oktober 2021 een subsidieregeling die 80% van de kosten voor het zakelijk energie advies vergoedt. Ook het begeleidingstraject bij de uitvoering van de maatregelen wordt gesubsidieerd. Ons adviesrapport voldoet aan de eisen die RVO stelt om voor de subsidie in aanmerking te komen.

De volgende voorwaarden zijn hierbij van toepassing:

 1. Het jaarverbruik van elektriciteit is lager dan 50.000 kWh

 2. Het jaarlijkse gasverbruik is lager dan 25.000m3

 3. Er is tenminste één geadviseerde maatregel uitgevoerd.

Voor meer informatie het zakelijk energie advies of een offerte, neem dan contact met ons op.

bottom of page