top of page
  • Janick Elferink

Géén boete tot 1 juli

Tot juli 2021 mag een woning of bedrijfspand zonder label bij de notaris worden overgedragen. Dit maakte onlangs demissionair minister Ollongren in een kamerbrief bekend. Zo worden onterechte boetes vanaf €170,- voorkomen.


Tekort aan EP-adviseurs

Op dit moment zijn er in onze agenda nog geregeld plekken vrij. Vraag dan snel een afspraak aan en bekijk in onze agenda wanneer er nog plekken vrij zijn. Zo kun je eenvoudig de afspraak inplannen wanneer het jou uitkomt. Vanaf 1 januari 2021 ligt dit anders. Vanaf nu dient iedere EP-adviseur volgens de vernieuwde methodiek (NTA8800) de labels te bepalen en mogen ze dit alleen doen als ze alle 4 of 5 examen hebben behaalt. Door corona is de doorloop van examinering vastgelopen waardoor er nu een tekort ontstaat van EP-adviseurs. Voor héél Nederland zijn er begin april maar 900 adviseurs beschikbaar en lopen de w


Notaris overdracht

Ondanks het gegeven dat de aanlevering van een energielabel bij de notaris is opgeschort, dient er wel een bewijs van aanvraag aangeleverd te worden. Dit betekend dat je moet laten zien dat je er alles aan hebt gedaan om voortijdig een definitief energielabel te regelen.


Afspraak maken

Op dit moment zijn er in onze agenda nog geregeld plekken vrij. Vraag daarom snel een afspraak aan en bekijk in onze agenda wanneer er nog plekken vrij zijn. Zo kun je eenvoudig de afspraak inplannen wanneer het jou uitkomt. Klik hier om direct aan te vragen.

99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page