top of page
  • Janick Elferink

Subsidie Verduurzaming MKB (SVM)

Vanaf 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022 kan subsidie worden aangevraagd voor verduurzaming van uw bedrijfspand, welke gevestigd is in Nederland, bij de RVO. De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. BTW) met een maximum van een subsidiebedrag van € 2.500.


Voorwaarden

U heeft recht op deze subsidie als u aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • Het bedrijfspand is in uw eigendom of u huurt een gedeelte van het bedrijfspand;

  • Het jaarlijkse energieverbruik per bedrijfspand is minder dan 25.000 m3 aardgas en minder dan 50.000 kWh elektriciteit;

  • Het bedrijfspand is niet op een adres met alleen een woonbestemming;

  • De onderneming heeft maximaal 250 werknemers (FTE’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen;

  • Maximaal één aanvraag per bedrijfspand.


U krijgt subsidie voor advies over en ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijfspand of bedrijfsvoering. Voor beide onderdelen vraagt u in één keer subsidie aan. Het energieadvies bestaat uit een overzicht van energiebesparings- en verduurzamingsmaatregelen.


Energieadvies

Susthermo kan u helpen om een energieadvies voor uw bedrijfspand op te stellen welke voldoet aan de voorwaarden voor het ontvangen van de subsidie. U moet minimaal één maatregel uit het energieadvies binnen 2 jaar hebben uitgevoerd, om in aanmerking te komen voor deze subsidie. U krijgt uitsluitend subsidie voor het advies en niet voor de investering voor de maatregel zelf. De subsidie voor het energieadvies bedraagt maximaal 80% van de gemaakte kosten met een maximum van € 750.


Energieondersteuning

Daarnaast kunt u ook subsidie ontvangen voor de concrete begeleiding en ondersteuning (financieringsplan, opvragen van offertes, uitvoeren van de maatregel en dergelijke) bij het nemen van één van de maatregelen. Voor de ondersteuning kunt u naar eigen inzicht iemand inhuren. Denk hierbij aan de installateur, bouwbedrijf of bijvoorbeeld de accountant.21 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page