top of page

Vacature 

Energie Prestatie Adviseur

Weet jij wel raad met een BENG berekening en een Energielabel voor Woningbouw en/of Utiliteit? Of zie jij de technische en niet-technische mogelijkheden om woningen en gebouwen te verduurzamen? Dan ben jij de energieprestatie adviseur die wij zoeken!

Parttime/fulltime

32 - 40 uur

Per direct

Financieel rapport

Wie zoeken we

Als Energie Prestatie Adviseur ligt jouw passie bij bouwen, installatietechniek en bouwfysica. Je gaat deze kennis en vaardigheden inzetten om vastgoedeigenaren te helpen met het realiseren van het verduurzamen van de gebouwde omgeving en het opstellen van Energielabels & BENG berekeningen. Je wordt enthousiast van het uitvoeren van analyses, uitvoeren van inspecties en het adviseren en begeleiden van verduurzamingsvoorstellen. Je bent niet bang om de uitdaging aan te gaan en projecten op te pakken en tot een succes te maken!

Wat je taken zijn

Als Energie Prestatie adviseur ga je zelfstandig woningen en bedrijfspanden voorzien van Energielabels en verduurzamingsadviezen. Na de nodige voorbereidingen ga je de bouwkundige en installatietechnische eigenschapen van het gebouw in kaart brengen. Vervolgens ga je op kantoor te werk om de gebouwen door te rekenen en adviezen aan belangrijke KPI's te toetsen. Als resultaat stel je de officiële Energielabels vast en adviseert de vastgoedeigenaar over de te nemen duurzaamheidsmaatregelen. Je probeert de klant te inspireren en neemt hem mee in de te nemen vervolgstappen. Daarnaast help je architecten en bouwbedrijven om kleine en grote projectmatige nieuwbouwprojecten naar de hoogste BENG- en MPG standaarden te brengen!

Kantoorgebouw
Vertrouwen zakenman

Wat je in huis hebt

 • Passie voor techniek en duurzaamheid.

 • Je bent in het bezit van de vakbekwaamheid voor EP-W/U (Basis of Detail)

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van bouwkunde, werktuigbouwkunde, energietechnieken of vergelijkbaar.

 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring binnen het werkveld energietransitie.

 • Je hebt een intrinsieke drive en werklust als het gaat om het neerzetten van resultaten. Of je nu in een team werkt of alleen de diepte in gaat, je kunt prima je weg vinden.

 • Je kan de informatie die ertoe doet omzetten in scherpe presentaties en kunt dit presenteren, of hebt het leervermogen om deze competenties je eigen te maken.

 • Je vindt zelfontplooiing en persoonlijke groei belangrijk. Het opdoen van nieuwe kennis en inzichten is voor jou vanzelfsprekend.

Wat we bieden

 • Een marktconform salaris passend bij ervaring en inzet.

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Na een jaarcontract uitzicht op een vast contract.

 • Veel ruimte voor jouw eigen ideeën en initiatieven.

Woongebouwen met zonnepanelen

Wil jij deze uitdaging aangaan? Solliciteer dan direct!

Upload je CV*
Upload je motivatie

Bedankt voor uw sollicitatie,

we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

bottom of page