Energielabels voor woningen

Gaat u uw huis verkopen of verhuren? Dan is een energielabel verplicht. Een energielabel geeft weer hoeveel energie uw woning verbruikt voor verwarmen, koelen, ventilatie & elektriciteit. Hierbij wordt er gekeken naar de bouw van de woning in combinatie met isolatie, oppervlaktes, ramen, deuren en de aanwezige installatietechniek. De label laat zien hoe energiezuinig uw woning is en waar er verbeteringen mogelijk zijn. Susthermo regelt graag het energielabel voor u. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Energielabel in 3 stappen

Pixabay - calendar-5886860_1920.jpg

1. Afspraak maken

U kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken. Wij zullen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling nemen. U ontvang vervolgens per mail een bevestiging van de afspraak. De bezichtiging kan vaak al binnen enkele werkdagen plaatsvinden. Direct een afspraak maken

Pixabay - architecture-1857175_1920.jpg

2. Bezichtiging op locatie

Op de afgesproken datum en tijd zal de EP-adviseur bij u langs komen voor de bezichtiging van uw woning. Afhankelijk van de grootte van de woning & beschikbare informatie zal de bezichtiging ongeveer 60 minuten duren. Heeft u (bouw)tekeningen en/of facturen van uw woning of materialen die gebruikt zijn voor bijvoorbeeld na-isolatie, PV panelen of van een aanbouw of verbouwing? De EP adviseur kan hiermee het energielabel nauwkeurigerer bepalen. Klik hier voor meer informatie. 

Energielabel-woning.jpg

3. Energielabel bepaling & afmelding

Na de bezichtiging zal de EP-adviseur uw woning binnen enkele dagen gaan doorrekenen en de rapportages gereed maken. Ook wordt de label direct bij de overheid (RVO) geregistreerd en afgemeld. U ontvangt vervolgens via de mail het energielabel met bijbehorende onderbouwing. Bij onduidelijkheden kunt u de EP-adviseur altijd om extra onderbouwing van het label vragen. Op de definitieve energielabel staat welke standaard energiebesparende maatregelen er genomen kunnen worden om uw label te verbeteren. Ook staan de verwachte standaard kosten, baten en rendementen van de maatregelen beschreven. Het energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Altijd vaste prijzen

De kosten voor het energielabel zijn afhankelijk van de type woning.

210518 - Prijzen woning label.png

Uw voordeel

  • Energielabel inclusief onderbouwing & registratie;

  • Opname door een onafhankelijke gecertificeerde EP-adviseur;

  • Geen onnodige extra kosten.