top of page
Nieuwbouw rijtjeshuizen

Daglicht berekening

Voor aanvraag omgevingsvergunning of omgevingsplan

Daglicht berekening

Wanneer je een omgevingsvergunning voor een bouw van een woning of bedrijfspand gaat aanvragen, ben je verplicht een daglicht berekening volgens NEN 2057 uit te laten voeren voeren.

Met een daglicht berekening wordt het ontwerp getoetst of er voldoende daglicht de verblijfsruimtes binnenkomt. Dit zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Zo zorgen overstekken, belemmerringen en verschillende soorten glas ervoor dat er wel of geen voldoende daglicht binnen komt. Wij maken het graag voor u inzichtelijk en adviseren daar waar nodig is.

Susthermo B.V. ondersteunt u tijdens het ontwerpproces en rekent graag het ontwerp voor u door. Lees hieronder hoe we dat doen.

Glazen raam

Daglicht berekening

NEN 2057

Architecten

Teken bureaus

Aannemers

Voor wie verzorgen wij daglicht berekeningen?

Particulieren

Advies

bureaus

Project ontwikkelaars

Overige bedrijven

Waarop wordt het ontwerp getoetst?

Overstekken en belemmeringen

Het toepassen van overstekken en bouwkundige belemmeringen zorgt ervoor dat de zon niet té veel naar binnen schijnt. Dit is gunstig wanneer je in de zomer de warmte zoveel mogelijk buiten wilt laten. Maar zorgt er ook voor dat de hoeveelheid daglicht verminderd waardoor de ruimte ongezonder wordt. Wij toetsen uw ontwerp en adviseren u graag over het optimaliseren van overstekken en belemmeringen.

Daglicht oppervlakken

Voor woningen geldt de norm dat minimaal 10% van het gebruiksoppervlak van de gebruiksruimte aan daglicht oppervlak binnen moet kunnen komen. Het netto daglichtoppervlak is afhankelijk van overstekken, belemmeringen en de zondoorlaatbaarheid van het glas. Wij toetsen uw ontwerp en beoordelen of het glasoppervlak in verblijfsruimten voldoende zijn.

Voldoet uw ontwerp al aan de eisen?

Geen probleem, wij helpen u graag!

Vraag hieronder direct een offerte aan of neem contact met ons op.

Architect hold plannen

Susthermo B.V.

Binnen 10 dagen uw officiële rapportages

Gratis advisering voor de te nemen maatregelen

Altijd vaste scherpe prijzen zonder annuleringskosten

Uitgebreide bouwkundige en installatietechnische kennis

Eén vast aanspreekpunt tijdens het gehele proces

bottom of page