top of page
Nieuwbouw rijtjeshuizen

Oppervlakte berekening

Voor aanvraag omgevingsvergunning of omgevingsplan

Oppervlakte berekening conform NEN 2580

Wanneer je een omgevingsvergunning voor een bouw van een woning of bedrijfspand gaat aanvragen, ben je verplicht aan te geven uit welke type gebruiksfuncties, oppervlaktes en ruimtes het gebouw bestaat.

Het is belangrijk om de oppervlaktes van gebruiksfuncties en verblijfruimtes nauwkeurig in kaart te brengen. Deze oppervlakken vormen de basis voor andere bouwbesluit berekeningen zoals de BENG, MPG, ventilatie- en daglicht berekeningen.

Bij het vaststellen van de verschillende typen oppervlakken zoals GBO/GO/NVO/TO/VVO, wordt er gekeken naar de constructies, schalmgaten, vides, liftschachten, vrijstaande bouwconstructies, trappen etc. 

Susthermo B.V. ondersteunt u tijdens het ontwerpproces en rekent graag het ontwerp voor u door. Lees hieronder hoe wij dat doen.

Architecture Model Schetsen

Oppervlakte berekening

NEN 2580

Architecten

Teken bureaus

Aannemers

Voor wie verzorgen wij oppervlakte berekeningen?

Particulieren

Advies

bureaus

Project ontwikkelaars

Overige bedrijven

Waarop wordt het ontwerp getoetst?

Bruto vloeroppervlakte (BVO)

De BVO van een ruimte of van een groep van ruimten is de oppervlakte, gemeten op vloerniveau langs de buitenomtrek van de opgaande scheidingsconstructies, die de desbetreffende ruimte of groep van ruimten omhullen.

Netto vloeroppervlakte (NVO)

De NVO van een ruimte of van een groep van ruimten is de oppervlakte, gemeten op vloerniveau, tussen de begrenzende opgaande scheidingsconstructies van de afzonderlijke ruimten.

Tarra oppervlakte (TO)

De TO van een ruimte, van een groep van ruimten of van een gebouw is gelijk aan het verschil van de BVO en de NVO van resp. de desbetreffende ruimte, groep van ruimten of het gebouw.

Gebruiksoppervlakte (GO)

De GO van een ruimte of van een groep van ruimten is de oppervlakte, gemeten op vloerniveau tussen de opgaande scheidingsconstructies, die de desbetreffende ruimte of groep van ruimten omhullen. Hierbij worden niet-dragende binnenwanden bij het oppervlak meegenomen. Dragende wanden worden hierin niet meegenomen.

Verhuurbaar vloeroppervlakte (VVO)

De VVO van een ruimte of een groep van ruimten is de oppervlakte, gemeten op vloerniveau, tussen de opgaande scheidingsconstructies, die de desbetreffende ruimte of groep van binnenruimten omhullen. Waar gelijke gebruiksfuncties aan elkaar grenzen wordt gemeten tot op het hart van de desbetreffende scheidingsconstructie.

Voldoet uw ontwerp al aan de eisen?

Geen probleem, wij helpen u graag!

Vraag hieronder direct een offerte aan of neem contact met ons op.

Architect hold plannen

Susthermo B.V.

Binnen 10 dagen uw officiële rapportages

Gratis advisering voor de te nemen maatregelen

Altijd vaste scherpe prijzen zonder annuleringskosten

Uitgebreide bouwkundige en installatietechnische kennis

Eén vast aanspreekpunt tijdens het gehele proces

bottom of page