top of page
Nieuwbouw rijtjeshuizen

Rc-waarden berekening

Voor nieuwbouwprojecten

Rc-waarden berekening

De Rc-waarde van een bouwkundig element geeft aan hoe goed het de warmte isoleert. Zo worden er voor nieuwbouwwoningen minimale isolatiewaarden gesteld voor de vloer, gevel en dak met daarbij minimaal een Rc-waarde van resp. 3.7, 4.7 en 6.3 [m²K/W]. Bij de oplevering van het gebouw dient de daadwerkelijke Rc-waarde van de constructie berekend te worden. In de praktijk komt het regelmatig voor dat de waarde van de daadwerkelijke gebouwde constructie toch lager uitvalt dan de ontworpen. Vele details zijn dan over het hoofd gezien.

We helpen u graag het inzichtelijk te krijgen van de daadwerkelijke isolatiewaarden zodat u bij de oplevering niet voor verrassingen staat. Lees hieronder hoe we dat doen.

Referentiedetail dak.gif

Rc- waarden berekening

NTA 8800

Architecten

Teken bureaus

Aannemers

Voor wie verzorgen wij Rc- waarden berekeningen?

Particulieren

Advies

bureaus

Project ontwikkelaars

Overige bedrijven

Waarop wordt het ontwerp getoetst?

Ontwerp versus realisatie

Tijdens de aanvraag omgevingsvergunning is het vaak voldoende om de minimale Rc-waarden voor vloer, gevel en dak aan te houden. Hierbij worden details vaak achterwegen gelaten. Juist deze details zorgen er bij de oplevering voor dat de daadwerkelijke Rc-waarden vaak hoger of lager uitvallen. Denk hierbij aan mechanische bevestigingen en het goed aansluiten van isolatiematerialen, maar ook de daadwerkelijke houtpercentage van het dak en het toepassen van een ballastlaag of realiseren van een omgekeerd dak zorgen voor afwijkingen in de Rc-waarden. Wij berekenen graag de werkelijke Rc-waarden conform NTA8800 voor u door. Zo worden verrassingen voorkomen! 

U-waarden

Naast vloeren, gevel en daken rekenen we ook graag de U-waarde van ramen en deuren voor u door. Alleen de U-waarde van het glas zegt eigenlijk niet zoveel. Het gaat juist om de combinatie glas met kozijn wat de uiteindelijke U-waarde van dit element bepaald. Denk hierbij aan het wel of niet toepassen van thermische onderbrekingen, of het toepassen van triple glas in plaats van hoog rendement dubbelglas.

Voldoet uw ontwerp al aan de eisen?

Geen probleem, wij helpen u graag!

Vraag hieronder direct een offerte aan of neem contact met ons op.

Architect hold plannen

Susthermo B.V.

Binnen 10 dagen uw officiële rapportages

Gratis advisering voor de te nemen maatregelen

Altijd vaste scherpe prijzen zonder annuleringskosten

Uitgebreide bouwkundige en installatietechnische kennis

Eén vast aanspreekpunt tijdens het gehele proces

bottom of page