top of page
Nieuwbouw rijtjeshuizen

Ventilatie berekening

Voor aanvraag omgevingsvergunning

Ventilatie berekening

Wanneer je een omgevingsvergunning voor een bouw van een woning of bedrijfspand gaat aanvragen, ben je verplicht een ventilatieberekening volgens NEN 1087 uit te laten voeren voeren.

Bij een ventilatie berekening wordt het ontwerp getoetst op de minimale ventilatie hoeveelheid per verblijfsruimte. Zo zijn er specifieke eisen gesteld aan het ventileren van een badkamer, toilet en keuken. Er zijn meerdere soorten ventilatiesystemen die de benodigde luchtverversing kunnen realiseren. Bij de ventilatie berekening wordt het gekozen ventilatiesysteem getoetst aan de minimale vereisten conform NEN 1087.

Susthermo B.V. ondersteunt u tijdens het ontwerpproces en rekent graag het ontwerp voor u door. Lees hieronder om te lezen hoe we dat doen.

Luchtkanaal

Ventilatie berekening

NEN 1087

Architecten

Teken bureaus

Aannemers

Voor wie verzorgen wij ventilatie berekeningen?

Particulieren

Advies

bureaus

Project ontwikkelaars

Overige bedrijven

Waarop wordt het ontwerp getoetst?

Minimale ventilatie capaciteiten

Het minimale vereiste luchtverversing is afhankelijk van de gebruiksfunctie. Zo wordt voor een ziekenhuis of kinderdagverblijf andere eisen gesteld dan voor een woning. Wij analyseren het ontwerp en bepalen welke criteria er van toepassing zijn.

Toevoer ventilatielucht

Ventilatielucht kan op verschillende manieren de verblijfsgebieden binnenkomen. Denk bijvoorbeeld aan roosters boven het raam of bij balans ventilatie door middel van toevoerventielen aan het plafond. Wij analyseren en adviseren welke oplossing het beste bij uw ontwerp past.

Doorstroming & afvoer

Het doorstromen en afvoeren van vervuilde lucht is een belangrijk onderwerp bij ventilatie berekeningen. Zo moet er rekening gehouden worden met minimale spleethoogtes bij binnendeuren en dient de afvoer op de juiste plek te zitten.

Oplossingsadviezen

Indien u een ventilatiesysteem oplossing voor ogen heeft kunnen wij voor u analyseren of het bij uw ontwerp past en of het de juiste hoeveelheden lucht kan verversen.

Voldoet uw ontwerp al aan de eisen?

Geen probleem, wij helpen u graag!

Vraag hieronder direct een offerte aan of neem contact met ons op.

Architect hold plannen

Susthermo B.V.

Binnen 10 dagen uw officiële rapportages

Gratis advisering voor de te nemen maatregelen

Altijd vaste scherpe prijzen zonder annuleringskosten

Uitgebreide bouwkundige en installatietechnische kennis

Eén vast aanspreekpunt tijdens het gehele proces

bottom of page